17 Aug 2009

Диети на израелски диетолози

Според израелски диетолози злоупотребата с храна не е нищо друго освен пълно несъответствие между разума и действието, потреблението и потребностите на организма.


Деформираната фигура не е най-страшното последствие от излишното тегло. То е още разстройство на периферното кръвообращение и лимфообращение, различни нарушения в обмяната на веществата (жлъчнокаменна и бъбречнокаменна болест, диабет).

Към това се добавя цял букет от болежки - понижена съпротива на организма към инфекциозни и гнойно-възпалителни заболявания, болести на дихателните пътища.

Всичко това при желание може да се избегне. Всеки може да отслабне и не бива да се отчайва. Но не бива да бърза.

Оптималната скорост на отслабване са 2-3 килограма на месец.

Израелските медици препоръчват да се отчита строго съвместимостта на продуктите.

  • Месото, яйцата, кашкавалът могат да се съчетават със зелени зеленчуци, но не бива да се ядат заедно мляко и нишестени продукти, кисели плодове, сметана, краве и растителни масла.

  • Рибата се съчетава само със зелени зеленчуци.

  • Млякото не се съвместява с никой продукт.

  • Мазнините е полезно да се употребяват само със зърнени и зелени зеленчуци.

  • Зелените зеленчуци се съчетават с белтъчини и нишестени храни.

  • Некиселите плодове се ядат отделно или с мляко, но не бива да се съчетават със зърнени храни ,хляб и белтъчини. Най-добре е да се пие само вода, и то чиста, без минерални добавки.

  • Соковете, млякото се смятат за храна.

Диетолозите от Израел препоръчват за пълните своето проверено меню, което не само води до отслабване, но и подобрява обменните процеси, освобождава организма от шлаките и стимулира работата на всички органи и системи.

Диетичният режим според тях не бива да изключва едни или други продукти, а те да бъдат рационално употребявани, като се отчита съвместимостта и усвояемостта им. Употребата само на един или няколко продукта е не само вредно, но и опасно за здравето.

Сутринта:
Наведнъж се изпива една чаена до една супена лъжица зехтин.

След 15 минути:
Чаша йогурт или мляко.

Първа закуска:
Салата от зеленчуци, овесена или каша от елда, грах, царевица, извара, варено яйце (през ден), не-сладък чай, за предпочитане зелен.

Втора закуска:
(12-12,30 часа) 200-300 г несладки плодове.

Обяд (14,30-15,00):
Зеленчукова салата, винегрет, зеленчукова супа или борш, варено или приготвено на пара месо, черен хляб (едно парче), печена ябълка.

Следобед (18-18,30 часа):
300 г несладки плодове.

Вечеря:
Чаша кисело мляко или йогурт, плодова смес, която се приготвя така: смилат се в равни количества сухи фурми, сушени сини сливи, смокини и др. Сушени плодове плюс орехи.
Сместа се пие с вода или чай.

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2009 ArHackers Designed by EluneZ